Om Dubbelanka

Dubbelanka är en kreativ duo, bestående av Andreas (AN) och Karin (KA), som gillar att tänka ut roliga nya lösningar och skapa allt möjligt i en lekfull anda. Vi har våra respektive specialområden (se mer nedan), men kombinerar gärna våra kompetenser och material i de gemensamma projekten. Det kan därmed bli såväl träarbeten och ny inredning i det gemensamma huset som fiffiga tekniska lösningar i vardagen, hemmagjorda robotar, miniatyrer, textila konsthantverk och inredningsdetaljer. 

Det gemensamma skapandet

Så här började det:

Errol, vår version av en klassisk leksaksrobot.
Magic 9 Duck: en elektronisk “spåkula” i form av en virkad anka som slumpar fram tips på vad man kan hitta på att göra om man är uttråkad.

Vi gillar även att vrida och vända på ord, och att utnyttja tvetydigheter och kunskaper från många olika områden, så små skattjakter och liknande är nästan obligatoriskt när det ska firas födelsedag i Dubbelankahuset.

Exempel på ledtrådar från en personlig Dubbelankaskattjakt.

Våra individuella projekt

Andreas kan hjälpa dig med elektroniska komponenter och ännu fler 3D-utskrifter än du hittar här. Spana in hans webbutiker på invize.se och 3d-utskrifter.se!

Karin driver Joxe Stilfigurer på joxe.se, där skrivna alster samsas med opretentiösa kaninteckningar i serien “Kaninkåserier”, virkmönster och allt kreativt som för ögonblicket står på agendan. Emellanåt kan det även dyka upp virkade figurer och smycken från hennes produktion i form av unika produkter till försäljning där.