Om hållbarhet och miljöansvar

Bunsy och hennes vänner vill såklart leva i en värld där luften är ren, glada bin surrar bland mängder av blommor och det regnar lagom mycket på grönsaksodlingarna på sommaren. Och de försöker så gott de kan att leva i samklang med naturen.

Att då dra igång en verksamhet som denna, som bidrar till långväga transporter och onödigt bruk av resurser, kan förstås med all rätt ifrågasättas, och det är något vi tänkt mycket på. Vi gör vad vi kan för att Bunsys brev och annat vi skickar åtminstone ska ha en så hållbar prägel som möjligt, i stort som smått. 

Miljöbättre alternativ

Alla ingående delar av våra brevprodukter är tryckta på miljömärkt och i vissa fall även återvunnet papper, utan giftiga kemikalier och onödiga tillägg. Klistermärkena är ekologiska och även veganska, vilket innebär bland annat att de är tillverkade av mineral- och växtdelar (helt PVC-fria!), har ett limfritt, vattenbaserat klister och inte är testade på djur.

Vi anlitar enbart noga utvalda tryckerier som har ett tydligt hållbarhetsengagemang och miljöbättre tryckprocesser och fraktalternativ. Våra egna transporter till brevlådan sker på egna tassar (eller möjligen cykel).

Ingen överkonsumtion

Vi försöker så långt det är möjligt att anpassa våra inköp och våra tryckta upplagor efter efterfrågan, och inte köpa in överexemplar bara för att priset på dessa blir lägre. På samma sätt vill vi i möjligaste mån undvika att genom kampanjer och mängdrabatter locka dig som kund att köpa mer än du tänkt dig.

Bunsy som förebild

Sedan vill vi gärna tro att glada människor i en gemenskap bidrar till en bättre värld i sig, och om Bunsy med sina tankar och sin livsstil kan inspirera några fler att göra medvetna och hållbara val är snigelpost kanske inte helt av ondo ens ur ett miljöperspektiv.