Om Bunsy och hennes värld

På denna sida har vi samlat svar på några vanliga frågor om Bunsy och de andra små vännerna hon skriver om, samt om sådant som kan vara bra att veta om våra Bunsy skriver brev-produkter.

Hoppborgen.

Vem är Bunsy?

Bunsy är en liten virkad kanin som gillar att skriva brev. Och att läsa, odla i sin trädgård, upptäcka världen i det lilla och inreda sitt hem. Hon är en vän som alltid finns där för dem omkring henne, hon är vänlig och omtänksam och värnar lite extra om små skyddslösa djur och miljön i allmänhet.

Hur gammal är Bunsy?

Tja, vem vet? Å ena sidan är hon lekfull som ett barn, å andra sidan klok som en mycket gammal kanin. Exakt ålder är väl egentligen inte så viktigt när man är gjord av garn?

Var bor Bunsy?

Hemma för Bunsy är ett stort hus som hon nyligen fått flytta in i. Hon kallar det Hoppborgen (på utrikiska Bunsy Castle). I huset finns fler rum än hon hunnit räkna, men till det hör alldeles säkert precis en stor och fin trädgård, ja, en slottspark är det väl om man ska vara noga. Huset (slottet!) ligger på en kulle med härlig utsikt över landskapet runtomkring.

Vilka är de vänner som förekommer i Bunsys brev?

De andra som bor i Hoppborgen är miniankorna, som är två små gummiankor/badankor, Snuffen, en tillbakadragen kanin som ändå erbjuder Bunsy lite mer intellektuellt sällskap, och så minisnuffarna, som är två små vita kaniner som lever rövare tillsammans med miniankorna (Bunsy är i alla fall nästan säker på att de också bor i huset). Bunsy har även en syster, Bonnie, som hon har nära kontakt med men som inte bor tillsammans med de övriga. 

En närmare presentation av dessa små vänner finns i introbrevet från Bunsy, som du kan beställa här.

Vad är Bunsy intresserad av?

Blommor! Och trädgård och odling över huvud taget. Naturen, de andra djuren och miljön. Hon läser böcker och tidningar och spelar nog ett och annat tv-spel när ingen ser på. Hon är gärna utomhus och hittar på sådant som man brukar hitta på där, lite efter säsong, men promenerar gör hon året runt. Och skriver brev förstås!

Är Bunsys brev riktade till barn eller vuxna?

Breven är skrivna som till en vuxen och håller en vuxens språknivå. Innehållet och referensramarna är därför inte anpassade särskilt för barn, men däremot är Bunsy alltid godhjärtad och vänlig, och det finns inget i breven som gör att du inte kan uppleva dem tillsammans med barn om du så vill.

Ingår introbrevet i alla Bunsy skriver brev-prenumerationer?

Väljer du en helårsprenumeration får du under en introduktonsperiod introbrevet utan extra kostnad. Till alla andra brevbeställningar kan alltid introbrevet köpas till separat och skickas då före övriga brev. Anledningen till att det inte alltid ingår som det första av månadsbreven är att man ska kunna hoppa på och av Bunsys resa lite som man vill utan att få samma introbrev flera gånger eller behöva missa hennes inledande brev där ni “återknyter kontakten” med varandra.

Kan jag skriva svar till Bunsy?

Självklart kan du skriva till Bunsy! Hon har en egen mejladress (bunsy@dubbelanka.se), och vanliga snigelbrev vidarebefordras till henne om du skriver till henne på den avsändaradress som står på baksidan av hennes brev. 

Observera att Bunsy inte har möjlighet att inleda någon personlig brevväxling utöver den som ingår i produkten Bunsy skriver brev, men hon läser naturligtvis alla brev, vykort, mejl och meddelanden hon får, och hälsar att allt är det finaste hon sett!


Följ gärna Dubbelanka i sociala medier för nyheter om Bunsy skriver brev-produkter och diverse extramaterial om Bunsy.