Bunsy och hennes värld

På denna sida har vi samlat det som är viktigt att veta om Bunsy och hennes vänner, samt om sådant som är relaterat till brevprenumerationen Bunsy skriver brev.


Vem är Bunsy?

Bunsy är en liten virkad kanin som gillar att skriva brev. Och att läsa, odla i sin trädgård, upptäcka världen i det lilla och inreda sitt hem. Hon är en vän som alltid finns där för dem omkring henne, hon är vänlig och omtänksam och värnar lite extra om små skyddslösa djur och miljön i allmänhet.

Hur gammal är Bunsy?

Tja, vem vet? Å ena sidan är hon lekfull som ett barn, å andra sidan klok som en mycket gammal kanin. Exakt ålder är väl egentligen inte så viktigt när man är gjord av garn?

Var bor Bunsy?

Hemma för Bunsy är ett stort hus som hon nyligen fått flytta in i. Hon kallar det Hoppborgen (på utrikiska Bunsy Castle). I huset finns fler rum än hon hunnit räkna, men till det hör alldeles säkert precis en stor och fin trädgård, ja, en slottspark är det väl om man ska vara noga. Huset (slottet!) ligger på en kulle med härlig utsikt över landskapet runtomkring.

Vilka är de vänner som förekommer i Bunsys brev?

De andra som bor i Hoppborgen är miniankorna, som är två små gummiankor/badankor, Snuffen, en tillbakadragen kanin som ändå erbjuder Bunsy lite mer intellektuellt sällskap, och så minisnuffarna, som är två små vita kaniner som lever rövare tillsammans med miniankorna (Bunsy är i alla fall nästan säker på att de också bor i huset). Bunsy har även en syster, Bonnie, som hon har nära kontakt med men som inte bor tillsammans med de övriga. 

Vad är Bunsy intresserad av?

Blommor! Och trädgård och odling över huvud taget. Naturen, de andra djuren och miljön. Hon läser böcker och tidningar och spelar nog ett och annat tv-spel när ingen ser på. Hon är gärna utomhus och hittar på sådant som man brukar hitta på där, lite efter säsong, men promenerar gör hon året runt. Och skriver brev förstås!

Är Bunsys brev riktade till barn eller vuxna?

Breven är skrivna som till en vuxen och håller en vuxens språknivå. Innehållet och referensramarna är därför inte anpassade särskilt för barn, men däremot är Bunsy alltid godhjärtad och vänlig, och det finns inget i breven som gör att du inte kan uppleva dem tillsammans med barn om du så vill.

Var kan jag få tag i vykorten med motiv från Bunsys värld?

Våra egendesignade vykort med motiv från Bunsys värld, som även ingick i brevprenumerationen Bunsy skriver brev, kan numera köpas från Joxe Stilfigurer.

Hoppborgen.

Följ gärna Dubbelanka i sociala medier för nyheter och diverse extramaterial om Bunsy.